Triggerpunkt terapi

Triggerpunkter er små knuder i muskelvævet. De opstår ved særlig belastning, eller ved gentagne bevægelser, f.eks. dårlige arbejdsstillinger, eller overbelastninger.

Det særlige ved triggerpunkter er, at de sender smerten et andet sted hen i kroppen. Selve triggerpunktet gør ikke ondt, før man trykker præcist på det. Men så kan det også være ekstrem ømt.

Ved hjælp af gentagen massage af punkterne, vil man opleve at smerter man har døjet med i årevis, gradvis forsvinder.

Det er forholdsvis let at behandle, og når man har fundet de rigtige punkter, kan man selv massere dem. Og det er en stor fordel, fordi det er bedst at behandle 3-4 gange om dagen. Jo længere tid smerten har været der, jo længere tid tager det at få muskelknuden til at slippe. Virkningen er nemlig bedst i små “doser” (højst 20 sekunder) ad gangen. Overdreven tryk eller massage får ikke knuden hurtigere væk, men kan i stedet forværre knuden. Den skal have tid til at fortage sig.

Triggerpunkter kan opstå overalt i kroppen, og kan være årsag til bl.a. hovedpine, tennisalbue, frossen skulder, ledsmerter, smerter i knæ og fødder og meget mere.

Triggerpunktsmassage kan indgå som en del af healingsmassagen.